روش استفاده از چسب بینی و نوع چسبی که به کار برده می شود ، یکی از سوالات پرتکرار بیماران بعد از جراحی زیبایی بینی است. در بحث امروز به انواع چسب های موجود ، روش چسب زدن به بینی بعد از عمل و همه نکات مربوط به آن می پردازیم.
علت چسب زدن بینی بعد از عمل
یکی از نکات مراقبتی مهم بعد از جراحی بینی چسب زدن به بینی بعد از عمل است که نباید فراموش شود. چسب زدن بینی باعث کاهش ورم بینی ، محافظت از ساختار بینی و فرم دهی بهتر به شکل ظاهری بینی می شود. همچنین ، چسب زدن بینی در بهبود کبودی ، خونریزی ، تنفس و تسریع روند درمان موثر است.
روش چسب زدن به بینی بعد از عمل
چند روز بعد از جراحی بینی و ویزیت توسط دکتر هنگامی که اسپلینت و گچ بینی برداشته می شود ، چسب زدن بینی آغاز می شود. روش مناسب چسب زدن برای بینی شما را بهترین جراح بینی در کرج ، در زمان لازم آموزش خواهد اما به طور کلی روش چسب زدن به ترتیب زیر است :
- ابتدا پل بینی را با استفاده از چهار پنج لایه نوار چسب به طول دو الی سه سانت بپوشانید. این کار را از نوک بینی شروع کنید و به سمت بالای بینی ادامه دهید تا جایی که پل بینی کاملا پوشانده شود.
- انتهای بینی از قسمت زیر نوک بینی را با چسب بلندتر به شکل U بپوشانید و دو طرف چسب را به سمت دو طرف تیغه بینی آورده و بچسبانید.
- مرحله اول را تکرار کنید و پل بینی را دوباره با نوارهای چسب بپوشانید بدون اینکه چسب U شکل را تغییر دهید روی آن را چسب بزنید.
در روزهای اول ممکن است با توجه به شرایط تان نیاز به چسب زدن مداوم داشته باشید. در این صورت لازم است هر دو سه روز چسب را عوض کنید. بعد از گذشت چند روز و چند هفته فقط شب ها می توانید از چسب های بینی استفاده کنید.
فیلم آموزش مرحله به مرحله چسب زدن بینی بعد از عمل
تعویض چسب بینی بعد از عمل
همان طور که هنگام چسب زدن باید دقت کنید ، زمان عوض کردن چسب بینی و درآوردن آن هم باید بسیار با احتیاط عمل کنید. بعد از حمام که چسب نرم و شل می شود و خاصیت چسبندگی اش را از دست می دهد ، زمانی مناسبی است تا بدون ایجاد فشار زیاد با استفاده از موچین به آرامی چسب را بکنید. این کار را می توانید با استفاده از روغن بچه و مالیدن آن روی بینی انجام دهید.
چند ماه بعد از عمل بینی چسب بزنیم ؟
چسب زدن بینی بعد از عمل معمولا یک تا سه ماه توصیه می شود. البته این بازه زمانی بسته به شرایط بینی و بیمار در هر فرد متغیر است. بعضی از بیماران هر روز یا چند بار در روز چسب روی بینی را عوض می کنند. معمولا چسب زدن به بینی بعد از عمل شب ها هنگام خوابیدن توصیه می شود. چون در این مدت احتمال دارد ورم بینی بیشتر شود.
انواع چسب بینی
چسب های مناسب برای بینی بر اساس کاربرد ، جنس و ویژگی های دیگر در انواع گوناگون موجود است. همچنین برای کسانی که به شکل ظاهری چسب توجه دارند ، چسب بینی بی رنگ و چسب بینی رنگ پوست هم در دسترس است. انواع این چسب ها که به دستور پزشک باید تجویز شوند عبارتند از :
- چسب ضد حساسیت : وجود موادی مانند سیلیکون و رزین طبیعی در چسب های ضد حساسیت مانع ایجاد سوزش ، خارش ، قرمزی و التهاب می شود. بنابراین ، افرادی که به چسب معمولی حساسیت دارند می توانند برای چسب زدن بینی بعد از عمل از چسب ضد حساسیت استفاده کنند.
- چسب میکروپور : یکی از رایج ترین انواع چسب مناسب برای بعد از جراحی چسب میکروپور است که دارای موادی مانند پلی اتیلن یا پلی پروپیلن است. این مواد در کاهش تورم بینی و جلوگیری از رشد بافت های اضافی بعد از جراحی موثرند. از دیگر ویژگی های چسب میکروپور ضد حساسیت بودن آن است. البته ممکن است چسبندگی بالایی نداشته باشد.
- چسب بدون رنگ : یکی از رایج ترین چسب های بعد از عمل بینی چسب های بدون رنگ یا رنگ پوست هستند که استفاده از آن ها باعث می شود تا ظاهر طبیعی تری داشته باشید و این نوع چسب ها برای افرادی که دوست ندارند توجه زیادی به آن ها جلب شود ، مناسب می باشد و محبوبیت زیادی دارد.
عوارض چسب نزدن بینی بعد از عمل
گاهی اوقات ممکن است بیمار بعد از عمل بینی نیاز به چسب زدن نداشته باشد. این مسئله ای است که پزشک آن را تعیین می کند. اما در صورت تجویز پزشک ، چسب نزدن بینی می تواند باعث بروز عواقبی همچون بد فرم شدن بینی ، بیشتر شدن ورم ، طولانی شدن روند بهبود و بروز عواقب دیگر شود. برای اینکه چسب زدن بینی بعد از عمل تاثیر مطلوب خود را بگذارد باید طبق توصیه و دستورالعمل پزشک پیش بروید. استفاده از چسب مناسب و نحوه درست چسباندن و درآوردن چسب از جمله نکات مهم در این زمینه است.
اگر چسب بینی را دیر عوض کنیم چه میشود؟
- ایجاد تحریک پوستی : چسب قدیمی ممکن است باعث تحریک و قرمزی پوست شود ، به خصوص اگر حاوی آلودگی یا چربی باشد.
- تجمع باکتری ها : چسب کهنه محیط مناسبی برای رشد باکتری ها ایجاد می کند و ممکن است منجر به عفونت پوستی شود.
- کاهش تأثیرگذاری چسب : چسب های بینی برای حفظ شکل و کاهش ورم طراحی شده اند. اگر دیر تعویض شوند ، خاصیت چسبندگی خود را از دست داده و عملکردشان کاهش می یابد.
- بوی ناخوشایند : چسب کهنه میتواند به دلیل تعریق یا تجمع چربیهای طبیعی پوست، بوی نامطبوعی ایجاد کند.
- مشکلات در هنگام تعویض : اگر چسب مدت طولانی روی پوست بماند ، ممکن است هنگام برداشتن باعث کشیده شدن پوست یا حتی تحریک بیشتر شود.
عوارض زیاد چسب زدن بینی
همانطور که چسب نزدن بینی با عوارضی همراه است ، استفاده زیاد و طولانی مدت از چسب بینی نیز می تواند عوارضی را به همراه داشته باشد. این عوارض ممکن است بر ظاهر ، عملکرد پوست و روند بهبودی تأثیر منفی بگذارد. یکی از مشکلات رایج ، تحریک و آسیب پوستی است. چسب زدن بیش از حد می تواند منجر به خشکی ، قرمزی و حتی زخم شدن پوست شود. در مواردی ، حساسیت به مواد چسب ممکن است باعث واکنش آلرژیک شود که با خارش و التهاب همراه است. استفاده مداوم از چسب می تواند جریان طبیعی هوا و تنفس پوست را مختل کرده و منجر به تجمع چربی و باکتری ها شود. این موضوع ممکن است باعث ایجاد جوش یا عفونت های پوستی در ناحیه بینی شود. از سوی دیگر ، چسب زدن طولانی مدت بدون استراحت کافی می تواند تأثیر منفی بر گردش خون در پوست داشته باشد و روند ترمیم زخم را مختل کند. همچنین این کار ممکن است باعث شود پوست به چسب وابسته شده و شکلگیری طبیعی بافت ها دچار اختلال شود. برای جلوگیری از این مشکلات ، توصیه می شود طبق نظر پزشک از چسب استفاده کنید و در فواصل مشخص پوست خود را استراحت دهید. همچنین در هنگام تعویض چسب ، پوست را با دقت تمیز کرده و از محصولات مرطوب کننده مناسب استفاده کنید تا آسیب های احتمالی به حداقل برسد. رعایت این نکات می تواند از عوارض ناشی از استفاده بیش از حد چسب جلوگیری کند.